Terasele Pamukkale se afla in provincia Denizli din sud-vestul Turciei si sunt cunoscute ca cel mai mare sit natural din Turcia. In limba turca Pamukkale inseamna "castel de bumbac" si se refera la forma si culoarea cascadelor formate din bazine mici din travertin.



Inca de pe vremea romanilor sit-ul a fost folosit ca centru de relaxare , acestia construind in apropierea lui orasul Heliopolis, un obiectiv turistic interesant.
Sit-ul este format din blocuri de travertin pe deasupra carora curg izvoare termale, a caror temperatura variaza de la calduta la foarte fierbinte.

Citeste si Pestera Altamira: Capela Sixtina a Artei Cuaternare



Majoritatea celor care vin aici spun ca apa izvoarelor termale ii ajuta la scaderea tensiunii arteriale, problemelor arteriale si afectiunile ochilor si ale pielii. Cu toate acestea, multi dintre turistii care vin la Terasele Pamukkale sunt atrasi de peisajul unic.
Scaldatul nu este permis in bazinele naturale, pentru acesta folosindu-se bazine construite artificial. La intrarea in bazin trebuie sa va descaltati.

Exista o legenda locala care spune ca o femeie era atat de urata incat nimeni nu a vrut sa se casatoreasca cu ea si a decis sa se sinucida, aruncandu-se intr-una din piscinele naturale din Pamukkale. Insa apele au transformat-o intr-o femeie de o frumusete nemaivazuta, aceasta fiind ceruta in casatorie chiar de catre unul dintre cei mai de seama nobili ai regiunii.

Sursa foto: http://commons.wikimedia.org/

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu